środa, 2 grudnia 2015

Gołąbki z kapusty pekińskiej – łatwe i przyjemne danie

Łatwo zniechęcić się do przygotowywania gołąbków. Niektórzy boją się, że nie dorównają kunsztowi kulinarnemu mamy czy cioci. Inni wolą nieco bardziej egzotyczne kuchnie i łatwo ulegają wszelkim jedzeniowym modom. Ale są też tacy, których od gołąbków odrzuca po prostu… przygotowywanie kapusty. Jak pozbyć się problemu?



Odpowiedź jest prosta i pozwala wyeliminować kilka problemów naraz. Dzięki niej nie będziecie już musieli szukać nienaturalnie dużej główki kapusty białej lub włoskiej. Odpadnie czasochłonne wycinanie głąba, parzenie główki, studzenie liści i nieuchronne poparzenie palców… Co więcej, twardych listków nie będzie trzeba obwiązywać nicią, a przy jedzeniu rozparcelowywać zawiniątka!







Aby ominęły Was te nieprzyjemności, po prostu przygotujcie gołąbki z kapusty pekińskiej. Wystarczy, że odetniecie 3-4 cm z dołu, a potem usuniecie jeszcze trochę grubej warstwy nerwów każdego liścia. Na tak przygotowany podkład po prostu nałóżcie farsz, zawińcie i uduście jak zwykle. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz